Meer oplossingen vinden

Hoe zorgt Amazon ervoor dat mijn gegevens veilig zijn?

Wij houden rekening met je privacy wanneer wij onze systemen en apparaten ontwerpen. Daarnaast hebben wij veel geïnvesteerd in het verzekeren van de veiligheid van jouw persoonsgegevens wanneer deze worden uitgewisseld binnen ons bedrijf. Een aantal van de maatregelen die wij nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen zijn:


  1. Het beveiligen van je informatie door gebruik te maken van SSL-software (Secure Sockets Layer), die de door jou verstrekte gegevens versleutelt.
  2. Het naleven van de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) wanneer wij je persoonsgegevens verwerken.
  3. Het handhaven van veiligheidsmaatregelen in verband met het verzamelen, opslaan en verstrekken van je persoonsgegevens.
  4. We zullen je vragen je identiteit te bewijzen, vooraleer we jouw persoonsgegevens aan jou bezorgen, bijvoorbeeld door het sturen van een One Time Password (OTP).
  5. Het aanbieden van veiligheidsfuncties op onze apparaten om ze te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en het verlies van gegevens. Je kan deze functies zelf beheren en configureren op basis van je behoeften. Klik hier voor meer informatie over het beheren van de beveiligingsinstellingen van je apparaat.

Het is belangrijk dat je je beschermt tegen ongeautoriseerde toegang tot je wachtwoord en je computers, apparaten en applicaties. Vergeet daarom niet je af te melden wanneer je klaar bent met het gebruik van een gedeelde computer. Klik hier voor meer informatie over online veiligheid.

Delen jullie mijn informatie met anderen?

Er zijn gevallen waarin we je persoonlijke gegevens delen met derden, zoals beschreven in ons Privacybeleid, zodat we onze services kunnen leveren of om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen. Hieronder vallen: het bestellen van producten van derde-aanbieders via onze website, het downloaden van applicaties van derde partijen uit onze App Store en het inschakelen van vaardigheden van derde partijen via onze Alexa-services.

Derde-adverteerders kunnen ook informatie over jou verzamelen wanneer je interactie hebt met hun inhoud, advertenties en services. Lees voor meer informatie onze verklaring Op interesses gebaseerde advertenties.

Je kan je advertentievoorkeuren aanpassen op de pagina Advertentievoorkeuren.

Verkopen jullie mijn informatie?

Het beschermen van jouw privacy en de veiligheid van je persoonsgegevens is altijd de hoogste prioriteit voor Amazon.

Lees voor meer informatie ons volledige Privacybeleid.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.