Privacy-instellingen FAQ's voor Fire TV-apparaten en Kindle e-readers

Wij weten dat jij het belangrijk vindt hoe informatie over jou wordt gebruikt en gedeeld en wij waarderen je vertrouwen dat wij daar zorgvuldig en verstandig mee omgaan. In deze veelgestelde vragen (FAQ's) vind je een beschrijving van de privacy-instellingen die je ter beschikking staan voor Fire TV-apparaten en Kindle e-readers ("Amazon-apparaten").

Ga naar www.amazon.nl/privacy-notice voor meer informatie over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

1. Welke informatie wordt door Amazon-apparaten verzameld?

Het besturingssysteem van je Amazon-apparaat verzamelt gegevens over jouw gebruik van het apparaat en de functies daarvan, zoals je navigatie op het homescherm, je keuze van apparaatinstellingen (zoals de taalversie van het apparaat, de schermafmetingen, WiFi- en Bluetooth-opties) en welke apps en diensten je opent en afsluit.

Apps en diensten kunnen ook informatie verzamelen als je ze gebruikt op Amazon-apparaten (zie FAQ 7 en FAQ 8).

2. Wat doet Amazon met informatie die wordt verzameld via het besturingssysteem van het apparaat?

Wij gebruiken deze gegevens om jou de functies van je apparaat te kunnen bieden, bijvoorbeeld om de acties die neemt op het apparaat (zoals het openen van een app) uit te voeren, om je de mogelijkheid te bieden om de instellingen op je apparaat te herstellen en om je assistentie te bieden als je technische problemen ondervindt. Daarnaast gebruiken wij de gegevens om producten en functies voor al onze afnemers te ontwikkelen en te verbeteren en om inzicht te krijgen in de manier waarop onze producten worden gebruikt, klantengagement te beoordelen, mogelijke kwaliteitsproblemen vast te stellen, onze bedrijfsactiviteiten te analyseren en marketingaanbiedingen op maat te maken.

3. Kan ik beheren welke informatie wordt verzameld door Fire TV-apparaten of wat Amazon doet met die informatie?

Ja, er zijn verschillende manieren waarop je kunt beheren welke gegevens worden verzameld door Fire TV-apparaten of hoe wij de door Fire TV-apparaten verzamelde gegevens gebruiken.

Gegevens over Apparaatgebruik: Je kunt je afmelden voor verwerking van jouw persoonsgegevens met betrekking tot het gebruik van je Fire TV-apparaat, die worden verzameld door het besturingssysteem van dat apparaat ("gegevens over apparaatgebruik") ten behoeve van marketing en productverbetering, via Instellingen > Voorkeuren > Privacy-instellingen > Gegevens Apparaatgebruik. Als je deze instelling uitschakelt zullen wij niet langer deze gegevens over apparaatgebruik verwerken om je marketingaanbiedingen op maat te bieden en onze producten en functies te verbeteren. Het uitschakelen van deze instelling heeft geen invloed op: 

  • je mogelijkheden om functies van het apparaat te gebruiken (zoals Ouderlijk Toezicht of de "Recent"-lijst), omdat wij jouw gegevens blijven verzamelen en verwerken om je die functies te bieden;
  • de ontvangst van marketingaanbiedingen, hoewel die aanbiedingen wellicht minder relevant zijn voor jou;
  • de verwerking van andere gegevens dan gegevens over apparaatgebruik om je op interesses gebaseerde advertenties te tonen (voor meer informatie, zie de instelling "Op Interesses Gebaseerde Advertenties" hierna); of
  • de verwerking van gegevens met betrekking tot jouw gebruik van Amazon-diensten, zoals Prime Video, op het apparaat (zie FAQ 7).

Gegevens over App-gebruik: Je kunt je afmelden voor verwerking door Amazon van jouw gegevens met betrekking tot het openen en afsluiten van apps van derden op je Fire TV-apparaat, via Instellingen > Voorkeuren > Privacy-instellingen > Verzamelen Gegevens App-gebruik.

Op Interesses Gebaseerde Advertenties: De advertentie-ID is een identificator die kan worden gereset en die wij ter beschikking stellen voor apps op bepaalde Amazon-apparaten ten behoeve van reclame en analyse. Je kunt apps die gebruikmaken van de advertentie-ID van je apparaat zo instellen dat ze die ID niet gebruiken om profielen op te bouwen ten behoeve van reclame of jou specifiek op interesses gebaseerde advertenties te tonen op het apparaat, via Instellingen > Voorkeuren > Privacy-instellingen > Op Interesses Gebaseerde Advertenties.

Voor bepaalde Fire TV-apparaten kun je sommige van de bovenstaande instellingen bekijken en beheren vanuit je Amazon-account door te gaan naar www.amazon.nl/mycd en te kiezen voor Privacy-instellingen > Privacy Amazon-apparaten.

4. Kan ik beheren welke informatie wordt verzameld door Kindle e-readers of wat Amazon doet met die informatie?

Ja, je kunt je afmelden voor verwerking van jouw persoonsgegevens met betrekking tot het gebruik van je Kindle e-reader, die worden verzameld door het besturingssysteem van dat apparaat ("gegevens over apparaatgebruik") ten behoeve van marketing en productverbetering, via Alle Instellingen > Apparaatopties > Geavanceerde Opties > Privacy. Als je deze instelling uitschakelt zullen wij niet langer deze gegevens over apparaatgebruik verwerken om je marketingaanbiedingen op maat te bieden en onze producten en functies te verbeteren. Het uitschakelen van deze instelling heeft geen invloed op: 

  • je mogelijkheden om functies van het apparaat te gebruiken (zoals syncing- of back-up-functies of Speciale Aanbiedingen die wij tonen als je een apparaat hebt gekocht dat Speciale Aanbiedingen bevat), omdat wij jouw gegevens blijven verzamelen en verwerken om je die functies te bieden;
  • de ontvangst van marketingaanbiedingen, hoewel die aanbiedingen wellicht minder relevant zijn voor jou; of
  • de verwerking van gegevens met betrekking tot jouw gebruik van Amazon-diensten op dit apparaat (zie FAQ 7).

Voor bepaalde Kindle e-readers kun je bovenstaande instelling bekijken en beheren vanuit je Amazon-account door te gaan naar www.amazon.nl/mycd en te kiezen voor Privacy-instellingen > Privacy Amazon-apparaten.

5. Als ik mijn voorkeuren op één Amazon-apparaat instel, geldt die instelling dan voor al mijn apparaten?

Nee, deze instellingen zijn apparaatspecifiek.

6. Waar kan ik privacy-instellingen voor mijn Fire TV-apparaat of Kindle e-reader beheren?

Je kunt toegang krijgen tot veel van deze instellingen via de apparaatinstellingen op je apparaat. Daarnaast kun je privacy-instellingen voor bepaalde apparaten aanpassen vanuit je Amazon-account, door te gaan naar www.amazon.nl/mycd en te kiezen voor Privacy-instellingen > Privacy Amazon-apparaten.

7. Waar vind ik meer informatie over privacy-opties voor Amazon-apps of -diensten die ik gebruik op mijn Amazon-apparaat?

Voor meer informatie over privacy-opties met betrekking tot een Amazon-dienst (zoals Prime Video) kun je de instellingen voor de desbetreffende dienst of app raadplegen.

8. Waar vind ik meer informatie over privacy-opties voor apps of diensten van derden die ik gebruik op mijn Amazon-apparaat?

Voor meer informatie over privacy-opties met betrekking tot apps of diensten van derden raden wij je aan de instellingen en de privacyverklaring voor de desbetreffende app of dienst te raadplegen of contact op te nemen met de ontwikkelaar of aanbieder van die app of dienst.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.