Informatie over aanmelden en afmelden

Op deze pagina vind je informatie over hoe je je aan- en afmeldt bij je Amazon.nl-account en over de beveiligingsmaatregelen die je zou kunnen treffen.

Wanneer we je vragen om je aan te melden

We vragen je om je aan te melden bij je Amazon.nl-account wanneer we je identiteit moeten verifiëren. Dit is ook het geval wanneer je je account- of bestelgegevens wilt bekijken of wijzigen.

Het selectievakje 'Ingelogd blijven'

Wanneer je je aanmeldt bij Amazon.nl, zie je de volgende optie: "Ingelogd blijven" Als je deze optie kiest, kun je aangemeld blijven voor normale functies, zoals het plaatsen en bekijken van bestellingen.

Kies de optie om aangemeld te blijven alleen als je een computer gebruikt die je niet met anderen deelt. Als je je computer met anderen deelt, kunnen zij toegang tot je Amazon.nl-account krijgen en namens jou activiteiten uitvoeren zonder dat ze je wachtwoord weten. Kies deze functie dus nooit op een openbare computer, zoals in een bibliotheek of internetcafé.

Zelfs als je ervoor kiest om aangemeld te blijven, word je minstens om de twee weken om je wachtwoord gevraagd. We kunnen je nog steeds vragen je wachtwoord in te voeren voor bepaalde activiteiten, zoals het wijzigen van je account. Denk eraan dat als je aangemeld blijft, anderen die de computer gebruiken, mogelijk de items zien die je onlangs hebt bekeken.

Niet meer aangemeld blijven

Als je niet meer aangemeld wilt blijven in een bepaalde browser, meld je je eenvoudig af bij Amazon.nl in die browser. Als je geen fysieke toegang hebt tot die browser, kun je alle opgeslagen aanmeldingen annuleren door je wachtwoord opnieuw in te stellen. Hiermee worden alle bestaande aanmeldingen geannuleerd, zelfs als je de functie Ingelogd blijven voor enkele van die aanmeldingen hebt ingeschakeld.

Hulp bij problemen met aanmelden

Als je problemen met aanmelden hebt, kun je het volgende controleren:

  • Het e-mailadres dat je hebt ingevoerd, is onjuist: Je e-mailadres dient de volgende indeling te hebben: gebruikersnaam@domein.nl (of .com, .net, .org, .edu, enz.). Als je meer dan één e-mailadres hebt, let er dan op dat je de juiste combinatie van e-mailadres en wachtwoord gebruikt voor het account waartoe je toegang probeert te krijgen. Als je computer zo is ingesteld dat e-mailadressen automatisch worden aangevuld, controleer dan of het juiste e-mailadres wordt weergegeven.
  • Het wachtwoord is onjuist: Als je zeker weet dat je het juiste e-mailadres gebruikt, probeer dan je wachtwoord opnieuw in te stellen. Ga hiervoor naar deze pagina en volg de instructies op het scherm. Je nieuwe wachtwoord is direct van kracht.

Afmelden

Als je een apparaat gebruikt dat wordt gedeeld met personen die je niet kent of niet vertrouwt, zoals een openbare computer, moet je je altijd afmelden voordat je weggaat. Je kunt dit doen door te klikken op Niet jij? Afmelden in het vervolgkeuzemenu Je account boven aan elke Amazon.nl-pagina.

Wat gebeurt er als ik me afmeld?

Nadat je je hebt aangemeld, wordt je naam verwijderd van de homepage en worden je instellingen voor 1-Click bestelling uit die browser verwijderd. Als je weer toegang wilt tot items die zijn opgeslagen in je winkelwagen, bestellingen wilt plaatsen of je aanbevelingen wilt bekijken, moet je je opnieuw aanmelden.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.