Informatie over aankopen als klant met een btw-nummer binnen de EU

Als je btw-geregistreerd staat in een EU-lidstaat en een btw-nummer hebt dat is verstrekt door een EU-lidstaat, mag je, in overeenstemming met de voorwaarden van de btw-registratieovereenkomst je btw-nummer opgeven voor aankopen bij Amazon.nl.

Voordat je het btw-nummer invoert, moet je de informatie in de btw-registratieovereenkomst zorgvuldig lezen. Je kunt je btw-nummer alleen indienen als je alle voorwaarden erkent en hiermee akkoord gaat.

Je kunt je btw-nummer niet gebruiken bij aankoop van de volgende goederen en services:
  • Digitale content, met inbegrip van maar niet beperkt tot Kindle-content of MP3-downloads en andere soortgelijke digitale producten
  • Amazon Prime-lidmaatschappen
  • Bestellingen die zijn gemarkeerd als cadeaus
  • Cadeaubonnen (in facturen voor bestellingen met cadeaubonnen wordt geen btw opgeven omdat Amazon-cadeaubonnen als multifunctionele vouchers beschouwd. Je vindt een bericht hierover op je factuur. Btw is verschuldigd en wordt aangegeven op de factuur zodra je een cadeaubon gebruikt om te betalen voor een bestelling.)
  • Items van externe verkopers en verkopers die gebruikmaken van Amazon Fulfillments en niet deelnemen aan de Amazon-belastingberekeningsservice (zie Informatie over btw op verkopen door Marketplace-verkopers).

Notitie:

  • Om je btw-nummer te wijzigen of te verwijderen ga je naar Btw-informatie beheren.
  • De beheerder van een Amazon Business-account kan btw-nummers toevoegen of verwijderen. Alle gebruikers van een Amazon Business-account kunnen de btw-nummers van het bedrijfsaccount bekijken.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.