Informatie over btw-facturen

Hier vind je meer informatie over facturen en factuurduplicaten.

Wanneer facturen vereist zijn

Facturen zijn gewoonlijk vereist om de volgende redenen:

 • Om fiscale redenen
 • Voor garantieafhandeling door de fabrikant
 • Voor promoties van de fabrikant

Op je factuur staan alle items met de volgende informatie:

 • Hoeveelheid
 • Beschrijving van item
 • Nettoprijs
 • Btw (niet voor bestellingen met cadeaubon)
 • Totaalprijs

Waar kun je de factuur vinden

Voor verzonden bestellingen is een elektronische factuur beschikbaar onder Je account. Je kunt de factuur downloaden en afdrukken nadat de bestelling is verzonden.

Als je een factuur nodig hebt, ga dan naar onze Hulp-pagina Een factuur of besteloverzicht afdrukken.

Een afdruk is niet mogelijk in de volgende gevallen:

 • Bestellingen die nog niet zijn verzonden
 • Bestellingen die zijn gemarkeerd als 'Fulfilled by Amazon' als de verkoper niet deelneemt aan de Amazon belastingberekeningsservice.
 • Marketplace-bestellingen als de verkoper niet deelneemt aan de belastingberekeningsservice van Amazon.
 • Jaarlijkse lidmaatschapskosten voor Amazon Prime

Bestellingen die worden verkocht door Amazon

Als je een factuur nodig hebt voor een Amazon-bestelling (niet voor Marketplace-bestellingen) die niet beschikbaar is voor afdrukken onder Je account, neem dan contact op met onze klantenservice om een factuur per post te verkrijgen. We kunnen helaas op dit moment facturen niet als e-mailbijlagen verzenden.

Bij het pakket wordt een factuur ingevoegd voor bestellingen die naar een land buiten de EU worden verzonden.

Bestellingen voor digitale producten en services

Een afdrukbare versie van je factuur is beschikbaar op de pagina met het besteloverzicht. Meer informatie over het afdrukken van een factuur voor aankopen van digitale producten en diensten vind je op Een btw-factuur afdrukken voor digitale producten en diensten.

Bestellingen die zijn gemarkeerd als cadeaus

Als je de optie 'Prijzen niet afdrukken op pakbonnen' selecteert, wordt de afdruktaak voor de pakbon geactiveerd zonder prijsinformatie.

Bestellingen 'Fulfilled by Amazon'

Sommige 'Fulfilled by Amazon'-verkopers nemen deel aan de belastingberekeningsservice van Amazon, zodat Amazon namens de verkoper een factuur kan aanbieden onder Je account. Als je een factuur nodig hebt en er is geen afdrukbare factuur beschikbaar onder Je account, neem dan contact op met de verkoper.

Bestellingen via Marketplace

Sommige externe verkopers nemen deel aan de belastingberekeningsservice van Amazon, zodat Amazon namens de verkoper een factuur kan aanbieden onder Je account. Als je een factuur nodig hebt en er is geen afdrukbare factuur beschikbaar onder Je account, neem dan contact op met de verkoper.

Bestellingen met cadeaubon

Op facturen voor bestellingen met cadeaubonnen wordt geen btw opgeven, omdat Amazon-cadeaubonnen als multifunctionele vouchers worden beschouwd. Je vindt een bericht hierover op je factuur. Btw is verschuldigd en wordt aangegeven op de factuur zodra je een cadeaubon gebruikt om te betalen voor een bestelling.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.