Een cadeau retourneren

In het Online Ondersteuningscentrum voor retourzendingen kunnen zowel schenkers als ontvangers van cadeaus items retourneren die door Amazon.nl zijn verkocht en verzonden, als het item is gemarkeerd als cadeau en de bestelling slechts één item bevat. De manier waarop je een terugbetaling ontvangt, is afhankelijk van hoe het cadeau is gekocht en geretourneerd. Ontvangers van cadeaus kunnen het cadeau niet omruilen en geen directe cadeaubonnen of directe terugbetalingen ontvangen.

Als je een cadeau wilt retourneren, ga je naar onze pagina

Retourzendingen van cadeaus worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Notitie: Als de bestelling niet is gemarkeerd als cadeau of meerdere items bevat, kan de retourzending niet online worden verwerkt. Neem in dat geval contact op met de klantenservice voor verdere hulp.

Een cadeau retourneren:

 1. Ga naar het Online Ondersteuningscentrum voor retourzendingen en klik op Een cadeau retourneren.
 2. Log in bij je Amazon-account als je daarom wordt gevraagd. Als je nog geen account hebt, maak je een account.
 3. Voer het bestelnummer in van het item dat je wilt retourneren.

  Notitie: Je "bestelnummer van 17 cijfers" staat links op de pakbon. Als je de pakbon niet hebt, kun je contact met ons opnemen. We vragen je om informatie om ons te helpen de bestelling te vinden, zoals de naam van de afzender, zijn e-mailadres en telefoonnummer en informatie over het item dat je wilt retourneren.

 4. Klik op Doorgaan.
 5. Selecteer in de bestelling de items die je wilt retourneren, voer het aantal items in dat je wilt retourneren en selecteer een reden in het vervolgkeuzemenu.
 6. Selecteer je voorkeursmethode voor de retourzending.
 7. Print je etiket en autorisatie voor de retourzending. Voor sommige retourzendingen hoef je geen etiket of autorisatie te printen. Als je geen printer hebt wanneer je je retour voltooit, kun je het etiket later printen (we sturen je een link naar het etiket per e-mail) of het etiket laten printen door iemand anders.
 8. Plaats de autorisatie voor de retourzending in je pakket en plak het etiket op de buitenkant.

Notitie:

 • Als je de ontvanger van een cadeau bent, verwerkt Amazon je terugbetaling als Amazon.nl-cadeaubon nadat je retourzending is ontvangen. De cadeaubon wordt toegevoegd aan het account dat je gebruikt om de retourzending te genereren via het Online Ondersteuningscentrum voor retourzendingen. Als je de schenker van een cadeau bent, ontvang je een terugbetaling op de oorspronkelijke betaalmethode. Alle terugbetalingen vallen onder ons beleid voor terugbetalingen zoals beschreven in Informatie over terugbetalingen.
 • Ontvangers van een cadeau krijgen geen optie aangeboden om het cadeau om te ruilen of een directe terugbetaling te kiezen.
 • Als je een voorgefrankeerd retouretiket krijgt aangeboden, moet je er rekening mee houden dat elk etiket bij een specifieke retourzending hoort. Als je er zeker van wilt zijn dat je de juiste terugbetaling ontvangt, moet je geen items uit meerdere bestellingen of zendingen retourneren in dezelfde doos.
 • Als je items retourneert waarop je persoonlijke gegevens hebt opgeslagen, zoals een laptop, camera of elektronisch apparaat, moet je deze gegevens volledig wissen voordat je het product naar ons terugstuurt.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.