Batterijen recyclen

Als je gebruikte batterijen inlevert bij speciale inzamelpunten, draag je bij aan de bescherming van ons milieu en de natuurlijke hulpbronnen van de aarde.

Amazon zet zich in voor de gezondheid en veiligheid van haar klanten. In het licht van de voortdurende COVID-19-ontwikkelingen raden we alle klanten aan om hun persoonlijke inlevering van batterijen uit te stellen bij de aangewezen afvalverwijderingscentra, of om het ophalen door onze partner-vervoerders te regelen. We verzekeren je dat dit geen invloed heeft op de mogelijkheid om drop-offs en leveringen op een later tijdstip te regelen.

We zullen deze pagina bijwerken zodra onze aanbeveling verandert, op basis van voortdurende begeleiding van EU-regeringen.

Amazon EU S.à.r.l. werkt samen met Stibat om gebruikte batterijen gratis te recyclen voor klanten binnen Nederland en met Bebat vzw-asbl om gebruikte batterijen gratis te recyclen voor klanten in België.

Batterijen bevatten waardevolle materialen, waaronder lood, cadmium, zink, lithium en kwik, die kunnen worden teruggewonnen voor hergebruik en zo milieuvervuiling helpen voorkomen.

Jij speelt een belangrijke rol bij het recyclen van afgedankte batterijen. Hiervoor moeten gebruikte batterijen worden gescheiden van andere afvalstromen en worden verwijderd via de beschikbare inzamel- en recyclingsystemen.

Elke gebruikte batterij die je in een recyclingdoos plaatst, wordt in de recyclingfaciliteit gedemonteerd om materiaalterugwinning mogelijk te maken. Teruggewonnen materialen worden gebruikt bij de productie van nieuwe batterijen of andere producten en toepassingen.

Alle batterijen zijn voorzien van de doorkruiste vuilnisbak hieronder, om aan te geven dat ze niet moeten worden weggegooid met het normale huisvuil maar bij specifieke recyclingcentra.


Batterijen die gevaarlijke stoffen zoals kwik (Hg), cadmium (Cd) of lood (Pb) bevatten, zijn ook gemarkeerd met het bijbehorende chemische symbool.

Hoe kunnen klanten in Nederland batterijen recyclen met Stibat en Amazon.nl?

Klik hier om een inzamelpunt voor batterijen bij jou in de buurt te vinden. Opmerking: Geef je postcode op in het veld Vind jouw dichtstbijzijnde inleverpunt.

Je kunt ook contact opnemen met je lokale autoriteit voor informatie over een recyclingfaciliteit in jouw omgeving waar je gebruikte batterijen kunt inleveren.

Stuur je gebruikte batterijen niet aan ons terug per post.

Meer informatie over het recyclen van batterijen vind je op: https://www.legebatterijen.nl/.

Hoe kunnen klanten in België batterijen recyclen met Bebat en Amazon.nl?

Hieronder vind je links naar inzamelpunten voor batterijen bij jou in de buurt. Klik hier voor je voorkeurstaal: Nederlands, Frans, Engels.

Notitie: Opmerking: Geef je postcode op in het veld Vind een inzamelpunt in je buurt / Trouver un point de collecte près de chez vous / Find a collection point field.

Je kunt ook de app Recycle! downloaden om de inzamelpunten van gebruikte batterijen bij jou in de buurt te vinden.

Stuur je gebruikte batterijen niet aan ons terug per post.

Meer informatie over batterijrecycling vind je hier (kies je voorkeurstaal): Nederlands, Frans, Engels.

Voor meer informatie over recyclen met Amazon, ga naar Recycling bij Amazon.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.