Meer oplossingen vinden

Informatie over retourzendingen en -kosten

Je retourzending is in sommige gevallen gratis. Als je retourzending niet gratis is, wordt een vast bedrag voor de retourzending afgetrokken van je terugbetaling.

Notitie: Stuur geen items terug naar Amazon die zijn verzonden door externe verkopers. Zie Informatie over retourzendingen en terugbetalingen voor Marketplace voor meer informatie over het retourneren van items van externe verkopers en items die door externe verkopers worden aangeboden als Amazon Prime-items. Alle informatie op deze pagina is alleen van toepassing op items die je bij Amazon hebt gekocht of die zijn verzonden door Amazon.

Wanneer is een retourzending gratis?

Je retourzending is gratis als:
  1. Je een onjuist, beschadigd of defect item hebt ontvangen.
  2. Je de aankoop van een item binnen 14 dagen hebt geannuleerd volgens het herroepingsrecht. Informatie over het herroepingsrecht vind je in de Gebruiksvoorwaarden.
  3. Je de bestelde items retourneert binnen de retourgarantie van 30 dagen.

Als je ons voorgefrankeerde retouretiket gebruikt voor je retourzending, is deze service gratis in de bovenstaande gevallen.

Als je verzendkosten hebt betaald, zullen we deze terugbetalen.

Wat is een voorgefrankeerd retouretiket?

Voorgefrankeerde retouretiketten, die je kunt printen via ons Online Ondersteuningscentrum voor retourzendingen, zijn momenteel alleen beschikbaar voor retourzendingen

binnen Nederland en België :

Het voorgefrankeerde retouretiket is geldig voor de transportdienst die op het etiket staat vermeld. Je kunt de voortgang van de zending volgen.

Notitie: Voor items die door externe verkopers worden aangeboden als Amazon Prime-items en die je retourneert met voorgefrankeerde retouretiketten, kunnen de retourkosten variëren afhankelijk van de grootte en het gewicht van de zending.

Als je items uit verschillende bestellingen wilt retourneren in één pakket

Via ons Online Ondersteuningscentrum voor retourzendingen kun je items uit verschillende bestellingen retourneren in één pakket. Meer informatie vind je op onze Hulp-pagina Bestelde items retourneren. Als je de optie voor het retourneren van meerdere items in één zending niet krijgt aangeboden tijdens het retourzendingsproces, retourneer dan geen items met verschillende retouretiketten/retouroverzichten in één pakket. Anders wordt de terugbetaling mogelijk niet goed verwerkt.

Als je retourzending gratis is

Als de retourzending gratis is voor jou (zie 1 tot 3 hierboven), hoef je geen retourkosten te betalen.

Als je retourzending niet gratis is

Als je retourzending niet gratis is, wordt een vast bedrag voor de retourzending afgetrokken van je terugbetaling.

Opmerking: als je meerdere items retourneert in één zending, behouden we ons het recht voor retourkosten in rekening te brengen voor de items in de zending die niet voldoen aan ten minste een van de voorwaarden die zijn beschreven in 1 tot 3 hierboven.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.