Een sterk wachtwoord kiezen

Voor het beveiligen van je wachtwoord is het belangrijk het wachtwoord regelmatig te wijzigen en privé te houden, aangezien iedereen met je wachtwoord toegang kan krijgen tot je account.

Je kunt als volgt een sterk wachtwoord kiezen:
  • Gebruik een ander wachtwoord op Amazon dan dat je op andere sites gebruikt. Als je moeite hebt om je wachtwoord te onthouden, kun je het opschrijven en bewaren in je tas, portemonnee of andere veilige plek.
  • Gebruik ten minste 8 tekens. Er zijn minimaal 6 tekens vereist en maximaal 128 tekens toegestaan
  • Vermijd wachtwoorden die makkelijk kunnen worden geraden. Voorbeelden zijn wachtwoorden als 'geheim', 'wachtwoord', 'amazon' of '123456'. Vermijd ook het gebruik van woorden uit het woordenboek, je naam, je e-mailadres of andere persoonlijke gegevens die gemakkelijk kunnen worden verkregen.
    Tip: Hoewel dit geen vereiste is, wordt je wachtwoord sterker als je cijfers of speciale tekens toevoegt. Het wachtwoord 'rivier2!%' is bijvoorbeeld een veel sterker wachtwoord dan 'rivier'.

Notitie: Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig. 'RIVERS2!%' en 'rivers2!%' zijn bijvoorbeeld twee verschillende wachtwoorden. Let op welke hoofdletters je gebruikt wanneer je een wachtwoord kiest en zorg dat de CAPS LOCK-toets op je toetsenbord niet is ingeschakeld.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.