Synchroniseren tussen Kindle-e-readers en -apps

Whispersync synchroniseert je content tussen ondersteunde apparaten en apps.

Whispersync maakt een back-up van je gegevens en verst gelezen locatie in de Cloud voor ondersteunde apparaten en apps. Je hebt toegang tot je content en kunt verder lezen waar je was gebleven in andere ondersteunde apps of op andere ondersteunde apparaten die zijn geregistreerd bij hetzelfde account.

Whispersync wordt ondersteund door deze contentcategorieën:

 • Boeken uit de Kindle Store
 • Persoonlijke documenten die zijn geconverteerd naar de Kindle-indeling

Je boeken en persoonlijke documenten automatisch synchroniseren

Met Whispersync voor boeken kun je stoppen met lezen op het ene apparaat en verder lezen waar je was gebleven op een ander apparaat, mits beide apparaten bij hetzelfde account zijn geregistreerd. Whispersync voor boeken is standaard ingeschakeld.

Met Whispersync kun je de bladwijzers, highlights en notities bekijken die zijn gemaakt op andere apparaten die bij hetzelfde Amazon-account zijn geregistreerd. Whispersync synchroniseert automatisch je laatst en verst gelezen pagina, notities, highlights en bladwijzers voor persoonlijke documenten die zijn omgezet naar de Kindle-indeling.

Whispersync in- of uitschakelen:

 1. Ga naar Je content en apparaten beheren.
 2. Ga naar het Instellingen-tabblad.
 3. Stel onder Apparaatsynchronisatie (Whispersync-instellingen) de optie Whispersync-apparaatsynchronisatie in op AAN of UIT.

Synchronisatiefouten voorkomen:

 • Zorg dat je apparaat verbinding heeft met een draadloos netwerk om automatische synchronisatie op je apparaten en leesapps mogelijk te maken. Als je het apparaat in de slaapmodus zet in plaats van het uit te schakelen, wordt de internetverbinding niet uitgeschakeld.
 • Ga altijd terug naar de homepage, op je apparaat als je klaar bent met lezen.
 • Als je bladwijzers, highlights en notities op andere apparaten wilt bekijken, moet je ook een back-up van deze items maken. Zie Back-ups maken van bladwijzers, notities en highlights.

Back-ups maken van bladwijzers, notities en highlights

Maak automatisch een back-up van je bladwijzers, notities en highlights in je Kindle-bibliotheek in de cloud, zodat je deze kunt bekijken op Kindle-e-readers en in Kindle-apps die zijn geregistreerd bij hetzelfde Amazon-account. Je notities en highlights worden ook in Populaire highlights opgenomen.

Controleer of Whispersync voor boeken is ingeschakeld.

Back-ups maken van bladwijzers, notities en highlights:

 1. Zorg dat Whispersync is ingeschakeld voor je account. Zie Je boeken en persoonlijke documenten automatisch synchroniseren.
 2. Zorg dat Whispersync voor boeken of Aantekeningenback-up is ingeschakeld op je apparaat of in je Kindle-leesapp:
  • Selecteer voor Kindle-e-readers 6e generatie en later Apparaatopties, Personaliseer je Kindle en tik op Geavanceerde opties.
  • Selecteer Leesopties voor Kindle Touch (4e generatie) of Kindle Paperwhite (5e generatie).
  • Ga op oudere Kindle-e-reader of in oudere Kindle-leesapps naar je homepage, selecteer of tik op de Menu-knop of het pictogram en selecteer Instellingen.
  • Open voor Fire-tablets 4e generatie en later een boek, tik boven aan het scherm, tik op het pictogram met drie stippen en kies Extra instellingen.

   Op oudere Fire-tablets is Whispersync voor boeken automatisch ingeschakeld en kan niet worden uitgeschakeld.

Notitie: Als je notities, highlights en bladwijzers hebt gemaakt terwijl Whispersync voor boeken is uitgeschakeld op je apparaat of in de Kindle-leesapp, kun je deze mogelijk niet meer openen nadat je Whispersync voor boeken hebt ingeschakeld.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.