Alternatieve aanmelding met tweestapsverificatie

Sommige Amazon-apparaten en -apps tonen geen aparte pagina waar je de unieke beveiligingscode voor tweestapsverificatie kunt invoeren. Toch moet je naast je wachtwoord ook je beveiligingscode invoeren.

Over twee-staps-verificatie is een functie die zorgt voor extra beveiliging doordat je op computers en apparaten die je niet hebt aangemeld als vertrouwd niet alleen je wachtwoord moet invoeren, maar ook een unieke beveiligingscode. Als je tweestapsverificatie hebt ingeschakeld in je account, moet je een extra code invoeren om een apparaat te registreren.

Als je apparaat of app bij het registreren geen afzonderlijke pagina toont waarop je de unieke beveiligingscode kunt invoeren, krijg je een foutbericht nadat je je wachtwoord hebt verzonden, ook als je het juiste accountwachtwoord hebt ingevoerd.

Inloggen bij deze apparaten en apps met tweestapsverificatie:

  1. Voer je aanmeldingsgegevens in en verzend deze.
  2. Je krijgt een foutbericht waarin staat dat de combinatie van e-mailadres en wachtwoord niet juist is.
  3. Daarna krijg je een beveiligingscode via sms of kun je de code genereren met de verificatie-app.
  4. Voeg deze beveiligingscode toe aan het einde van je accountwachtwoord op het apparaat of in de app waarmee je wilt aanmelden en klik opnieuw op verzenden om de registratie te voltooien. Bijvoorbeeld: je wachtwoord is 'abcdef' en je ontvangt de beveiligingscode '12345'. In het wachtwoordveld moet je dan 'abcdef12345' invoeren.

    Vervolgens word je aangemeld met je Amazon-account.

Notitie: Je kunt een apparaat niet opslaan als vertrouwd apparaat als Alternatieve aanmelding vereist is.

Als je je apparaat of toepassing moet registreren met een tijdelijk wachtwoord, moet je eerst proberen te registreren met je tijdelijk wachtwoord. Vervolgens ontvang je de code voor tweestapsverificatie. Daarna kun je die code toevoegen aan het einde van het tijdelijke wachtwoord dat je ontvangt.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.