Inloggen met Amazon gebruiken

Via Inloggen met Amazon kun je met je Amazon-gebruikersnaam en -wachtwoord inloggen bij en gegevens delen met deelnemende websites of apps van derden.

Inloggen met Amazon gebruiken:

 1. Ga naar een website waar je kunt inloggen met Amazon.
 2. Klik op de knop Inloggen met Amazon op de site of in de app.
 3. Voer je inloggegevens in het door Amazon.nl gehoste inlogscherm in.
 4. Als dit de eerste keer is dat je inlogt bij een website of app, zie je een scherm waarin wordt gevraagd om je toestemming voor het delen van bepaalde gegevens uit je persoonlijke profiel. Klik op OK als je deze gegevens wilt delen met de website of app.
 5. Je keert terug naar de website of app als geregistreerde gebruiker of krijgt een melding om de registratie te voltooien.

  Notitie: Sites/apps die zijn geregistreerd via Inloggen met Amazon, hebben altijd een inlogscherm met een Amazon.nl-webadres. Je wordt nooit gevraagd om je Amazon-wachtwoord op te geven op de website van een derde.

Toegang tot je gegevens intrekken

Je kunt de toegang van een site tot je gegevens als volgt intrekken:

 1. Ga naar amazon.nl en klik op Je account.
 2. Selecteer onder Andere accounts de optie Inloggen met Amazon.
 3. Als je de toegang van een andere website wilt intrekken, klik je op Verwijderen.

  Notitie: Zelfs als de toegang is verwijderd, hebben andere sites nog steeds toegang tot de gegevens die je eerder hebt verstrekt. Als je geen e-mail meer wilt ontvangen van andere sites die Inloggen met Amazon gebruiken, kun je rechtstreeks contact opnemen met de site of zoeken naar een afmeldingskoppeling in hun e-mails.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.