Informatie over btw op verkopen voor EU-klanten buiten het Nederland

Amazon.nl is wettelijk verplicht btw te innen op bestellingen voor goederen die binnen de EU worden verzonden en op leveringen naar Zwitserland en Liechtenstein.

Het btw-bedrag dat in rekening wordt gebracht, is gebaseerd op de wet- en regelgeving van het desbetreffende land. Het btw-bedrag voor je bestelling staat vermeld op de laatste pagina van je bestelling, in de e-mailbevestiging van je bestelling en op de factuur die bij je bestelling wordt verzonden.

Notitie: Op grond van de btw-richtlijn van de EU komen bepaalde boeken (zoals audioboeken) mogelijk niet in aanmerking voor een lager btw-tarief en in die gevallen wordt het standaard btw-tarief toegepast.

Je vindt de btw-tarieven die Amazon.nl in rekening brengt voor leveringen binnen de EU onder.

Ga naar Btw-tarieven in de EU voor een volledige lijst van tarieven die Amazon in rekening brengt voor goederen die naar adressen binnen de EU worden verzonden.

Zie Informatie over aankopen als klant met btw-nummer binnen de EU als je het btw-nummer wilt gebruiken wanneer je iets koopt bij Amazon.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.