Gloeilampen recyclen

Op deze pagina vind je meer informatie over het recyclen van verschillende soorten gloeilampen.

Amazon zet zich in voor de gezondheid en veiligheid van haar klanten. In het licht van de voortdurende COVID-19-ontwikkelingen raden we alle klanten aan om hun persoonlijke inlevering van gloeilampen uit te stellen bij de aangewezen afvalverwijderingscentra, of om het ophalen door onze partner-vervoerders te regelen. We verzekeren je dat dit geen invloed heeft op de mogelijkheid om drop-offs en leveringen op een later tijdstip te regelen.

We zullen deze pagina bijwerken zodra onze aanbeveling verandert, op basis van voortdurende begeleiding van EU-regeringen.

Gloeilamp

Gloeilampen moeten worden weggegooid met het normale huisvuil. Ze kunnen niet worden gerecycled zoals gewoon glas, omdat de fijne draden moeilijk te scheiden zijn bij de verwerking.

Compacte fluorescentielamp

Compacte fluorescentielampen zijn spaarlampen die niet in de vuilnisbak thuishoren. Spaarlampen bevatten kleine hoeveelheden kwik. Hoewel dit volkomen veilig is voor gebruikers van de lampen, moeten ze apart worden ingezameld voor verwijdering.

Dit zorgt ervoor dat waardevolle delen van de lampen, zoals glas en metaal, niet verloren gaan. Je kunt spaarlampen gratis inleveren bij diverse winkels en andere inzamelpunten.

Halogeenlamp

Halogeenlampen kunnen worden weggegooid met het normale huisvuil. Ze kunnen niet worden gerecycled zoals gewoon glas, omdat de fijne draden moeilijk te scheiden zijn bij de verwerking.

Metaalhalogenidelamp

HID-lampen zijn spaarlampen die niet in de vuilnisbak thuishoren. Spaarlampen bevatten kleine hoeveelheden kwik. Hoewel dit volkomen veilig is voor gebruikers van de lampen, moeten ze apart worden ingezameld voor verwijdering. Bovendien zorgt dit ervoor dat waardevolle delen van de lampen, zoals glas en metaal, niet verloren gaan.

Je kunt spaarlampen gratis inleveren bij diverse winkels en andere inzamelpunten.

LED (Licht-emitterende diode)

LED-lampen bevatten geen schadelijke stoffen. Ze hebben een zeer lange levensduur en zijn vrijwel onderhoudsvrij.

Zoek naar de verwijderingsregels die gelden voor de apparatuur waarvan ze deel uitmaken. Je kunt Individuele LED-lampen weggooien in de inleverbak voor kleine elektrische apparaten.

TL-buis

TL-buizen zijn spaarlampen die niet in de vuilnisbak thuishoren. Spaarlampen bevatten kleine hoeveelheden kwik. Hoewel dit volkomen veilig is voor gebruikers van de lampen, moeten ze apart worden ingezameld voor verwijdering. Bovendien zorgt dit ervoor dat waardevolle delen van de lampen, zoals glas en metaal, niet verloren gaan.

Je kunt spaarlampen gratis inleveren bij diverse winkels en andere inzamelpunten.

Neonlamp

Neonlampen zijn spaarlampen die niet in de vuilnisbak thuishoren. Spaarlampen bevatten kleine hoeveelheden kwik. Hoewel dit volkomen veilig is voor gebruikers van de lampen, moeten ze apart worden ingezameld voor verwijdering. Bovendien zorgt dit ervoor dat waardevolle delen van de lampen, zoals glas en metaal, niet verloren gaan.

Je kunt spaarlampen gratis inleveren bij diverse winkels en andere inzamelpunten.

Hoe kan ik mijn gebruikte gloeilamp weggooien?

Je kunt gebruikte gloeilampen in de meeste gevallen apparatuur niet weggooien met het normale huisvuil. Hierboven vind je meer informatie over de verschillende soorten gloeilampen.

Meer informatie over Nederlandse inzamelpunten vind je op: https://www.wecycle.nl/inleverpunt-zoeken.

Meer informatie over Belgische inzamelpunten vind je op (kies je voorkeurstaal): EN, FR, NL.

Voor meer informatie over recyclen met Amazon, ga naar Recycling bij Amazon.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.