Informatie over items met gevaarlijke stoffen retourneren

Alle producten die brandbare, onder druk staande, bijtende, milieugevaarlijke, irriterende of schadelijke stoffen bevatten, worden geclassificeerd als gevaarlijk.

Deze producten zijn geclassificeerd als gevaarlijke goederen in het kader van de Europese Overeenkomst betreffende het internationale vervoer van gevaarlijke goederen over de weg (ADR).

Dit betekent dat deze items met gevaarlijke stoffen een hoger risico kunnen vormen bij commercieel vervoer dan andere producten. Hoewel Amazon beperkte hoeveelheden verkoopt en het vervoer hiervan dus een relatief laag risico met zich meebrengt, moeten onze transportdiensten en distributiecentra specifieke richtlijnen volgen tijdens het vervoer en de afhandeling. Als je dergelijke producten naar Amazon wilt retourneren, moet je de onderstaande richtlijnen volgen.

Gebruik alleen ons Online Ondersteuningscentrum voor retourzendingen om deze items te retourneren.

Dit zijn de richtlijnen die je moet volgen.

Verpakking

Gebruik zo mogelijk de oorspronkelijke Amazon-verpakking om het product naar ons terug te sturen. Deze verpakking wordt geleverd met de etiketten en verpakkingsformaten die je moet gebruiken. Als je Amazon-pakket is beschadigd, gebruik je een nieuwe verpakking om het product naar ons terug te sturen. Voor producten met batterijen, inclusief lithiumbatterijen, moet je een sterke en onbuigzame verpakking gebruiken. Zorg ervoor dat de apparatuur niet kan verschuiven in de buitenverpakking en niet per ongeluk kan worden geactiveerd. Controleer of containers met vloeistoffen, spuitbussen of andere stoffen die gemorst kunnen worden, goed zijn gesloten en niet lekken. Plaats de containers rechtop in de doos en zorg ervoor dat ze stevig vastzitten. Gebruik vulmateriaal, zoals het vulmateriaal van Amazon of een krant, rond het product om lege ruimtes in de doos te vullen.

Als je meerdere items met gevaarlijke stoffen terugstuurt, moet je slechts één artikel per pakket retourneren om de voorschriften na te leven.

Ga naar het Online Ondersteuningscentrum voor retourzendingen en print voor elk item een retouretiket.

Etiketten

Zoals hierboven vermeld, hoef je geen nieuw etiket aan te brengen als je het item retourneert in de originele verpakking. Controleer of het etiket leesbaar is en eruitziet als hieronder:

Als dat niet het geval is, print je het etiket of een ander etiket van ons Online Ondersteuningscentrum voor retourzendingen, knip je dit uit en bevestig je het etiket op je pakket.

Transportdienst

Internationale retourzendingen: Via ons Online Ondersteuningscentrum voor retourzendingen krijg je een voorgefrankeerd retouretiket dat je moet gebruiken voor een bepaalde transportdienst of een retouretiket dat je kunt gebruiken voor elke gewenste transportdienst, afhankelijk van je locatie. Sommige transportdiensten kunnen of willen geen retourzendingen met gevaarlijke stoffen aannemen. Kies in dat geval een andere transportdienst die je pakket wil ontvangen.

Beschadigde items met gevaarlijke stoffen

Beschadigde items met gevaarlijke stoffen, inclusief beschadigde lithiumbatterijen, kun je niet retourneren en moet je inleveren bij een recyclingcentrum. Als het artikel dat je wilt retourneren, beschadigde lithiumbatterijen bevat, moet je de batterijen uit het item verwijderen voordat je het item retourneert. Je kunt het item zonder batterij vervolgens terugsturen. Als je de beschadigde batterij niet kunt verwijderen of als het item zelf een beschadigde lithiumbatterij is, moet je de batterij inleveren bij een recyclingcentrum in de buurt. Neem contact op met de klantenservice voor informatie over recyclingcentra en verdere stappen. Amazon behoudt zich het recht voor om bewijs van een dergelijke verwijdering te vragen, dus zorg ervoor dat je een passend bewijs krijgt bij het recyclingcentrum waar je de batterij inlevert.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.