Beveilig je systeem

Sommige verdachte e-mails bevatten bijlagen die links of een bestandje bevatten, zo wordt geprobeerd schadelijke software op je computer te installeren.

Hier volgen enkele manieren om je systeem te beveiligen:

  1. Als je een wachtwoord op een schadelijke website hebt ingevoerd, wijzig je het onmiddellijk op de legitieme website. Ga naar Je wachtwoord opnieuw instellen voor informatie over het wijzigen van je wachtwoord.
  2. Als je je creditcardgegevens hebt ingevoerd op een mogelijk schadelijke website of op een e-mail hebt gereageerd met deze gegevens, moet je onmiddellijk contact opnemen met je creditcardmaatschappij. In veel valse e-mailberichten wordt je gevraagd te reageren met je creditcardnummer of op een koppeling te klikken en de informatie daar in te voeren om 'je identiteit te verifiëren'. Als je dit hebt gedaan, is je creditcardnummer mogelijk gestolen. We raden aan contact op te nemen met je creditcardmaatschappij om een melding in te dienen en een nieuwe kaart aan te vragen.

    Notitie: Vergeet niet om de nieuwe kaart voor volgende aankopen bij Amazon.nl te registreren.

  3. Installeer antivirus- en antimalwaresoftware van een betrouwbaar bedrijf. Microsoft biedt gratis antimalwaresoftware op http://microsoft.com/security. Zorg dat je na installatie hiervan regelmatig een volledige scan van je computer uitvoert. Het wordt ook aangeraden een volledige scan uit te voeren als je een site bezoekt via een koppeling in een phishing-e-mail of een ongewenste bijlage opent.
  4. Controleer op updates voor alle programma's op je computer. Voer Windows Update uit als je een Windows-computer hebt of een MAC-OS update als je een Apple computer hebt. We raden ook sterk aan te zorgen dat Adobe Flash, Adobe Reader en Java allemaal zijn bijgewerkt op je computer.
  5. Reageer nooit op ongevraagde berichten. Als je op phishing- en spamberichten reageert, laat je de afzender alleen weten dat ze een geldig e-mailadres hebben waarnaar ze nog meer spam- en phishingberichten kunnen sturen.

    Notitie: Als je je wilt uitschrijven van Amazon-mailings, kun je dit rechtstreeks op onze website doen in plaats van op een koppeling in een e-mail te klikken.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.