Je systeem beveiligen

Sommige verdachte e-mails bevatten bijlagen en links naar websites die proberen schadelijke software op je computer of smartphone te installeren.

Hier volgen enkele manieren om je systeem te beveiligen:

 1. Als je je wachtwoord hebt ingevoerd op wat volgens jou een schadelijke website is, ga je naar Je wachtwoord vergeten en wijzig je het onmiddellijk.
 2. Als je je creditcardgegevens hebt ingevoerd op wat volgens jou een schadelijke website is of een e-mail hebt beantwoord met die gegevens, moet je direct contact opnemen met je creditcardmaatschappij.

  Opmerking: Vergeet niet daarna de kaart bij te werken op Amazon.nl.

 3. Installeer anti-virus- of anti-malwaresoftware van een betrouwbaar bedrijf.

  Opmerking: Voer een volledige scan van de computer uit nadat de software is geïnstalleerd.

 4. Controleer op updates voor alle programma's op je computer en installeer deze. Voer Windows Update uit als je een Windows-computer hebt of Software-update als je een Mac hebt. We raden je ook ten zeerste aan ervoor te zorgen dat Adobe Flash, Adobe Reader en Java op je computer zijn bijgewerkt.
 5. Als je wilt weten hoe je je smartphone of tablet beschermt tegen malware, kun je contact opnemen met de netwerkprovider of de fabrikant.
 6. Beantwoord nooit ongevraagde berichten. Als je phishing- of spamberichten beantwoordt, weet de afzender dat ze een geldig e-mailadres hebben waarnaar ze nog meer spam en phishingberichten kunnen sturen.

  Opmerking: Als je je wilt afmelden voor Amazon-mailings, kun je dat rechtstreeks via de website doen in plaats van te klikken op een link in een e-mail.

 7. Stuur nooit een e-mail naar een verkoper om iets te bestellen buiten de Amazon.nl-site om aangezien dergelijke verzoeken vaak worden gedaan om e-mailadressen te verzamelen voor spam- of phishingaanvallen. Als een verkoper contact met je opneemt en vraagt om een betaling te doen buiten Amazon.nl om, moet je dat verzoek negeren en dit bij ons melden.

  Als je een veiligheidsonderzoeker bent en je bent van mening dat je een veiligheidskwestie binnen een Amazon-dienst hebt gevonden, e-mail dan de details van je bevindingen naar security@amazon.com. Gebruik PGP om het bericht te beschermen met behulp van onze openbare PGP-sleutel. Als je een beveiligingsprobleem niet rapporteert, dan kunnen we niet op je bericht reageren.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.