Achterhalen of een e-mail afkomstig is van Amazon

In e-mails en sms-berichten van Amazon word je nooit om persoonlijke gegevens gevraagd. Als je een verdachte e-mail of sms (soms ook wel phishing genoemd) ontvangt, volgen hier enkele tips om te bepalen of de e-mail afkomstig is van Amazon.

Alle e-mails met betrekking tot een bestelling worden weergegeven in het Berichtencentrum in je klantaccount. Deze berichten zijn daadwerkelijk afkomstig van Amazon.

E-mails en sms-berichten van Amazon...

 • ...vragen je nooit om persoonlijke informatie of verzoeken je om bepaalde gegevens te controleren door middel van een link in een e-mail of tekstbericht.

  We verzamelen persoonlijke gegevens alleen via onze website. E-mails van Amazon bevatten enkel instructies voor het wijzigen van je gegevens op de Amazon-website.

  Als je je betaalgegevens wilt bijwerken, dan kun je de benodigde informatie op onze website vinden via Je account. Als je op dat scherm niet wordt gevraagd je betaalmethode bij te werken, is het bericht niet afkomstig van Amazon.

 • ...bevatten geen ongevraagde bijlagen of vragen je om software te installeren.

  We voegen nooit een bijlage toe die je niet verwacht.

 • ...hebben enkel betrekking op bestellingen die je daadwerkelijk geplaatst hebt via onze website.

  Als je een bestelling die overeenkomt met deze gegevens niet kunt zien in je klantenaccount onder Je bestellingen, dan is deze e-mail of sms-bericht niet van Amazon. Het is met name belangrijk om dit te controleren als je een bericht ontvangt waarin je wordt gevraagd een betaling over te maken. Wij vragen je dit alleen in gevallen als er een probleem was met de originele betaling. Bij twijfel over een betaling kun je contact opnemen met onze klantenservice.

 • ...bevatten alleen koppelingen naar sites die beginnen met http:// "iets"amazon.nl.

  Bij legitieme websites staat een punt voor "amazon.nl". Sites zoals "payments-amazon.nl" zijn geen echte Amazon-sites. We gebruiken ook nooit een IP-adres (reeks getallen) gevolgd door een directory, zoals "http://123.456.789.123/amazon.com/".

 • ...worden proefgelezen.

  Typefouten en grammaticale fouten zijn zeldzaam in onze e-mails en sms-berichten.

Daarnaast worden onze berichten ook standaard weergegeven in het Berichtencentrum in je klantaccount. Uitzonderingen: Sms-berichten, marketinge-mails en e-mails van andere Amazon-websites (payments.amazon.nl, audible.nl, amazon.com enz.)

Belangrijk:

Belangrijk: Open geen bijlagen en klik niet op koppelingen in verdachte e-mails. Als je al een bijlage hebt geopend of op een verdachte koppeling hebt geklikt, ga dan naar Je systeem beveiligen voor meer informatie over beveiliging.

Klik hier voor het melden van een verdachte e-mail.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.