Informatie over Amazon Prime

Als Amazon Prime-lid heb je toegang tot een reeks voordelen, waaronder snelle en gratis Priority-bezorging voor in aanmerking komende items, toegang via Prime Video tot exclusieve en bekroonde Prime Original-series en andere populaire films en tv-programma's, voordelen voor videogames met Prime Gaming en nog veel meer. Prime kost € 2,99 per maand.

Als je momenteel een Nederlands Prime-lidmaatschap hebt op www.amazon.de, heb je niet automatisch Prime op amazon.nl. Als je je Prime-lidmaatschap wilt overzetten naar amazon.nl, moet je je hier aanmelden. Zodra je je hebt aangemeld, wordt je vorige lidmaatschap op amazon.de automatisch opgezegd en ontvang je een terugbetaling van de de laatste gemaakte abonnementskosten. Je kunt niet meer deelnemen aan het vorige programma als je overstapt naar Prime op Amazon.nl. Als je een jaarlijks lidmaatschap hebt, krijg je €49 terug, als je een maandelijks lidmaatschap hebt, krijg je €5,99 terug. Terugbetalingen kunnen 5 - 7 dagen duren. Houd er rekening mee dat je je niet opnieuw kunt aanmelden voor het vorige programma. Je vindt meer informatie op Je Amazon Prime-lidmaatschap wijzigen.

Verzendvoordelen van Prime:

 • Gratis Express-bezorging voor miljoenen items die in aanmerking komen voor Prime zonder extra kosten voor bezorgadressen in Nederland en België.
 • Gratis bezorging op dezelfde dag voor in aanmerking komende adressen in Nederland en België. Geldig voor bestellingen van meer dan € 20 in aanmerking komende items.

Ontdek meer informatie over Amazon Prime-verzendvoordelen.

Entertainmentvoordelen zijn onder andere:

 • Prime Video geeft onbeperkte toegang tot het Prime Video-aanbod. Ga voor meer informatie naar Informatie over Prime Video.
 • Prime Gaming Ontvang elke maand gratis games, in-game content en een gratis kanaalabonnement op Twitch.tv. Sommige content wordt geleverd door derde partijen en is onderhevig aan hun voorwaarden; je moet je Prime-account koppelen aan je derde partij account. Ga voor meer informatie naar Prime Gaming.
 • Prime Photos biedt gratis opslagruimte. Ga voor meer informatie naar Wat is Prime Photos?

Notitie:

 • Je moet 18 jaar of ouder zijn om je te kunnen aanmelden voor Amazon Prime.
 • Amazon Prime mag niet worden gebruikt voor de wederverkoop van producten of voor het verzenden van producten naar eigen klanten of potentiële klanten.
 • Als het item dat je bestelt niet op voorraad is of niet beschikbaar is voor verzending, zie je de optie Express-bezorging niet. Denk eraan dat je de uiterste besteltijd controleert op de productpagina.
 • Amazon Prime-voordelen zijn alleen beschikbaar voor in aanmerking komende items. De beste manier om een Prime-item te identificeren dat in aanmerking komt, is te controleren of het Prime-logo naast de productprijs wordt weergegeven.
 • Amazon Prime is een voortdurende verplichting. Prime-leden kunnen hun Amazon Prime-lidmaatschap op elk moment opzeggen door naar Prime-lidmaatschap beheren te gaan en hun lidmaatschapsinstellingen aan te passen.
 • Klanten met een woonplaats buiten Nederland en België kunnen ook Amazon Prime-lid worden. Houd er echter rekening mee dat de Prime-verzendvoordelen en Prime Video alleen beschikbaar zijn voor klanten in Nederland en België. Andere Prime-voordelen, zoals Prime Photos, zijn ook geldig in andere landen.
 • De optie om een Prime-lidmaatschap cadeau te geven is momenteel niet beschikbaar op amazon.nl.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.