Informatie over btw op verkopen door Amazon

Btw wordt in rekening gebracht op verkopen door Amazon binnen de Europese Unie (EU).

In overeenstemming met de wetgeving die van toepassing is op leden van de EU, is Amazon verplicht btw te berekenen op alle bestellingen die worden geleverd op bestemmingen binnen lidstaten van de EU. Btw wordt in rekening gebracht conform de lokale wetgeving van elke lidstaat. De toepasselijke btw is gebaseerd op verschillende factoren zoals de identiteit van de koper, de aard van het gekochte product en de bestemming waar het product naartoe moet worden verzonden.

De prijzen op onze website voor goederen die worden verkocht door Amazon worden weergegeven in euro’s (EUR) en zijn inclusief Nederlandse btw. De definitieve prijs kan echter afwijken als gevolg van het werkelijke btw-tarief dat van toepassing is op je bestelling. Voor bestellingen die bezorgd worden in andere EU-landen wordt het Nederlandse btw-bedrag in mindering gebracht en het geldende btw-tarief voor het land van bestemming toegevoegd. De uiteindelijke prijs tijdens het afrekenen geeft het juiste btw-tarief weer voor het land van bestemming van uw bestelling.

Zie Informatie over kopen als klant met btw-nummer binnen de EU als je het btw-nummer wilt gebruiken wanneer je iets koopt bij Amazon.

Zie Informatie over btw op digitale producten en services die door Amazon worden verkocht voor meer informatie over btw op digitale producten en diensten.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.