Informatie over bestellen bij een externe verkoper

Externe verkopers zijn onafhankelijke verkopers die diverse nieuwe, tweedehands en gereviseerde items evenals verzamelobjecten aanbieden.

Je kunt een bestelling plaatsen bij een externe verkoper op dezelfde manier als waarop je andere bestellingen op Amazon.nl plaatst. Amazon betaalt het bedrag aan de externe verkoper, maar geeft deze nooit je betaalgegevens.

Notitie: Maak nooit rechtstreeks geld over aan een verkoper. Als een verkoper je vraagt rechtstreeks geld naar hem of haar over te maken, moet je dit verzoek negeren en het incident bij onze klantenservice melden.

Als de items van de externe verkoper niet door Amazon worden geleverd of via een Prime-bezorgmethode worden verzonden, wordt je bestelling rechtstreeks uitgevoerd door de verkoper. Deze verzorgt in dat geval ook de volledige klantenservice. Als de productvermelding van de verkoper in aanmerking komt voor Amazon Prime, behandelt de Amazon-klantenservice eventuele problemen met betrekking tot de bestelling.

Aangezien Amazon.nl niet rechtstreeks is betrokken bij de afronding van verkopen die met externe verkopers zijn overeengekomen, moet je voor het volgende rechtstreeks contact opnemen met de externe verkoper:

  • Vragen over een item dat deze verkoopt op Amazon.nl.
  • De verzend- en bezorgdatum van je bestelling.
  • Je bestelling is niet op de verwachte bezorgdatum bezorgd.
  • Als een item dat je hebt ontvangen, beschadigd of defect raakt binnen de garantieperiode.
  • Het item dat je hebt ontvangen, is niet het item uit de productvermelding.

Als er een conflict ontstaat tussen jou en een externe verkoper en je niet tot overeenstemming kunt komen met de verkoper, kun je gebruikmaken van de A-tot-Z-garantie van Amazon.nl. Ga voor meer informatie naar A-tot-Z-garantiebescherming.

  • Verkopers werken er hard aan om voldoende voorraad te hebben, maar soms is een getoond item tijdelijk niet beschikbaar op het moment dat de bestelling wordt geplaatst. Hoewel het kan voorkomen dat een item tijdelijk niet op voorraad is, vereisen we van verkopers dat ze deze situaties tot een minimum beperken.
  • Als je vragen hebt over Amazon Prime-items die door Marketplace-verkopers worden aangeboden en die je hebt besteld, kun je contact opnemen met onze klantenservice voor hulp.
  • Vervalste items mogen niet op de Amazon.nl Marketplace worden verkocht. Als je een Marketplace-item ontvangt waarvan je denkt dat het vals is, laat het ons dan weten. We verrichten grondig onderzoek wanneer we een melding over eventueel vervalste goederen op Amazon.nl ontvangen.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.