Items of bestellingen annuleren

Je kunt items of bestellingen annuleren die nog niet worden gereedgemaakt voor verzending, door naar Bestellingen in Je account te gaan.


Een item of complete bestelling annuleren:

 1. Ga naar Je bestellingen.
 2. Klik op Items annuleren

  Notitie:

  • Als de bestelling is verkocht door een externe verkoper, heb je slechts 30 minuten om te annuleren.
  • Als de bestelling al wordt gereedgemaakt voor verzending, is deze optie niet beschikbaar. Je kunt echter nog klikken op Annulering verzoeken, hoewel hiervoor geen garantie bestaat. Je ontvangt dan binnen het uur een e-mail waarin staat of het wel of niet mogelijk was je bestelling te annuleren.
  • Cadeaubonnen kunnen niet via Je account worden geannuleerd. Neem contact met ons op als je een cadeaubon wilt annuleren.

 3. Schakel het selectievakje in naast elk item dat je uit de bestelling wilt verwijderen. Als je de gehele bestelling wilt annuleren, selecteer je alle items.
 4. Klik op Geselecteerde items annuleren als je klaar bent.

Nadat je de annulering hebt ingediend, sturen we een bevestigingsbericht naar het e-mailadres van je account.

Je kunt ook bevestigen dat de bestelling is geannuleerd door naar Je bestellingen te gaan. Als je de bestelling in het gedeelte Geannuleerde bestellingen ziet, is de annulering gelukt.

Als je bestelling een aanbieding voor meerdere items of een bundelaanbieding bevat en je één item in de set of bundel annuleert, worden alle items in de aanbieding voor meerdere items geannuleerd die nog niet zijn verzonden. Als ten minste één item uit je set of bundel is verzonden, kun je alle niet-verzonden items 72 uur na het plaatsen van de bestelling annuleren.

Als je bestelling rechtstreeks vanuit Amazon.nl wordt verzonden en niet kan worden gewijzigd, kun je het pakket weigeren of retourneren via ons Online Ondersteuningscentrum voor retourzendingen.

Als je bestelling direct door een verkoper wordt verstuurd en niet kan worden aangepast, kun je contact opnemen met de verkoper voor instructies. Ga naar Contact opnemen met externe verkopers voor meer informatie over hoe je contact kunt opnemen met de verkoper. Als je bestelling al door de externe verkoper is verstuurd, moet je contact opnemen met de verkoper via de optie Annuleringsverzoek indienen. Ga voor meer informatie naar onze Marketplace-pagina's.

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.