Meer oplossingen vinden

Internationale verzending - Belangrijke informatie

Amazon.de accepteert bestellingen uit de hele wereld. Beschikbare producten, verzendtarieven en kosten hangen af van het bezorgadres voor je bestelling.

Opmerking: Items van Amazon Marketplace kunnen niet naar alle landen worden verzonden. Ga voor meer informatie naar onze Hulp-pagina Bestellen bij een Marketplace-verkoper.

De verzendkosten voor bestellingen bij Amazon.de of de verzendkosten voor bestellingen op Amazon.de Marketplace hangen af van de bestemming van je bestelling.

Voor je pakketten moeten mogelijk douanekosten en invoerrechten worden betaald in het land waarnaar je je bestelling laat verzenden. Deze kosten komen altijd voor rekening van de ontvanger. Raadpleeg voor meer informatie Beperkingen (van toepassing op alle internationale verzendingen) en Voorschot van invoerrechten (alleen van toepassing op internationale expresbezorging).

Beperkingen

De volgende items kunnen worden verzonden naar bijna alle bestemmingen buiten Duitsland:

 • Boeken
 • Dvd's
 • Muziek
 • VHS-video's

Daarnaast kunnen bepaalde soorten consumentenelektronica (Foto & Elektronik) en items uit onze winkels voor kleding, schoenen, sport, sieraden, horloges, auto, keuken, doe-het-zelf, kantoorproducten, muziekinstrumenten, speelgoed en tuin niet beschikbaar zijn voor verzending naar alle landen. Ga voor meer informatie over verzendbeperkingen naar onze Hulp-pagina Landspecifieke beperkingen (in het Duits).

Beperkingen

Voor producten die internationaal worden verzonden, moet je er rekening mee houden dat de garantie van de fabrikant mogelijk niet geldig is, serviceopties van de fabrikant mogelijk niet beschikbaar zijn, producthandleidingen, instructies en veiligheidswaarschuwingen mogelijk niet beschikbaar zijn in de taal van het land van bestemming, de producten (en bijbehorende materialen) mogelijk niet zijn ontworpen in overeenstemming met de standaarden, specificaties en labelvoorschriften van het land van bestemming, en de producten mogelijk niet geschikt zijn voor het voltage en andere elektrische normen van het land van bestemming (zodat zo mogelijk een adapter of converter is vereist). Je bent er zelf verantwoordelijk voor te controleren of het product legaal mag worden geïmporteerd in het land van bestemming. Wanneer je bestelt bij Amazon.de, is de ontvanger de importeur en moet deze alle wetten en voorschriften in het land van bestemming naleven.

Ga voor meer informatie over producten met beperkingen voor internationale verzending naar onze Hulp-pagina Productspecifieke beperkingen (in het Duits).

Privacy

Je privacy is belangrijk voor ons en we weten dat belang hecht aan de manier waarop gegevens over je bestelling worden gebruikt en gedeeld. We willen dat onze internationale klanten en klanten die producten internationaal verzenden ervan op de hoogte zijn dat zendingen naar een ander land kunnen worden geopend en gecontroleerd door de douane.

We kunnen ook bepaalde bestel-, verzend- en productgegevens, zoals titels, doorgeven aan onze internationale vervoerders en die gegevens kunnen door de vervoerders worden doorgegeven aan de douaneautoriteiten om zo de douaneformaliteiten te vereenvoudigen en de plaatselijke wetgeving na te leven.

Als de bestelling een cadeau is, staat dit vermeld op het pakket, maar staan de kosten van het item nog steeds vermeld op het douaneformulier.

De douaneautoriteiten vereisen dat de waarde van het cadeau op het pakket zelf staat vermeld.

Retourzendingen en vervangingen

De bovenstaande voorwaarden (inclusief, indien van toepassing, voorwaarden met betrekking tot het Voorschot van invoerrechten) zijn ook van toepassing op vervangende producten die we mogelijk (naar eigen goeddunken) verzenden als er een probleem is met de originele zending. Als je een product naar ons retourneert, ben je de exporteur vanuit het land van bestemming. Eigendom en risico op verlies worden op ons overgedragen na ontvangst in ons distributiecentrum.

Terug naar boven

Douane, invoerrechten en belastingen

De ontvanger van een internationale zending moet mogelijk invoerrechten en belastingen betalen, die worden geheven wanneer een zending je land bereikt. Aanvullende inklaringskosten zijn voor rekening van de ontvanger. We hebben geen invloed op deze kosten en kunnen niet voorspellen hoe hoog deze zullen zijn. Het douanebeleid kan per land aanzienlijk verschillen. Neem voor meer informatie contact op met het plaatselijke douanekantoor.

Wanneer we internationale expresbezorging naar de bovengenoemde landen gebruiken, zal Amazon EU Sarl voor je gemak een schatting maken van het voorschot van de invoerrechten (Vorauszahlung der Importgebühren) en dit innen. Dit geld wordt door de vervoerder gebruikt om de invoerrechten namens jou (of de ontvanger) te betalen aan de juiste autoriteiten in het land van bestemming. Indien van toepassing machtig je ons om een vervoerder aan te wijzen die namens jou de goederen inklaart bij de betreffende douane- en belastingautoriteiten in het land van bestemming. In het geval van cadeaus of andere aankopen die namens een andere ontvanger zijn gedaan, geef je de voorgaande machtiging namens de ontvanger die in de bestelling staat vermeld.

Terug naar boven

Voorschot van invoerrechten (Vorauszahlung der Importgebühren)

Voor bestellingen die worden verzonden naar landen buiten Duitsland, kunnen importbelastingen, invoerrechten en douanekosten van toepassing zijn die worden geheven door het land van bestemming ('Importrechten' - 'Importgebühren'). Wanneer we internationale expresbezorging naar in aanmerking komende landen gebruiken, zal Amazon EU Sarl voor je gemak een schatting maken van het voorschot van de invoerrechten en dit innen. Dit geld wordt door de vervoerder gebruikt om de invoerrechten namens jou (of namens de ontvanger) te betalen aan de juiste autoriteiten in het land van bestemming.

Lees de Algemene voorwaarden voor meer informatie over het voorschot van de invoerrechten.

 • Op welke producten is het voorschot van de invoerrechten van toepassing?

  Bij in aanmerking komende items die worden verzonden via internationale expresbezorging, wordt een schatting van het voorschot van de invoerrechten (Vorauszahlung der Importgebühren) toegepast op de bestelling. Bestellingen van bepaalde soorten producten mogen alleen worden verzonden via internationale expresbezorging en naar bepaalde in aanmerking komende landen. Bestellingen van boeken, muziek, video's of dvd's die worden verzonden via internationale standaardverzending, bevatten geen geschat voorschot van de invoerrechten.

 • Wat gebeurt er als de werkelijke invoerrechten lager zijn dan het voorschot van de invoerrechten dat ik heb betaald?

  Als de werkelijke invoerrechten (betaald door de vervoerder namens de ontvanger aan de douane- en belastingautoriteiten in het land van bestemming) lager zijn dan het door Amazon EU Sarl geschatte voorschot van de invoerrechten, betalen we het verschil automatisch terug via de betaalmethode die je voor de bestelling hebt gebruikt. We sturen je per e-mail bericht om het bedrag van de terugbetaling te bevestigen.

 • Wat gebeurt er als de werkelijke invoerrechten hoger zijn dan het voorschot van de invoerrechten dat ik heb betaald?

  Je hoeft de extra invoerrechten niet te betalen als de werkelijke invoerrechten hoger zijn dan de geschatte invoerrechten.

 • Hoe maken jullie een schatting van de hoogte van het voorschot van de invoerrechten?

  We gebruiken software van derden om de invoerrechten, belastingen en kosten te bepalen voor elk item in de bestelling voor het land van bestemming dat is geselecteerd tijdens het afrekenen.

 • Hoe kan het geschatte voorschot van de invoerrechten verschillen van de werkelijke invoerrechten en kosten?

  De douanevoorschriften en belastingtarieven die van toepassing zijn op bepaalde producten kunnen veranderen. Bovendien kunnen douanebeambten in verschillende landen en regio's artikelen verschillend classificeren.

Voor bestellingen die worden verzonden naar landen in de Europese Unie geldt dat de totaalprijs wordt berekend inclusief BTW. Voor bestellingen die naar Turkije of naar andere landen buiten de Europese Unie worden verzonden geldt dat importbelastingen, invoerrechten en douanekosten van toepassing kunnen zijn. In geval van voor AmazonGlobal in aanmerking komende producten, worden importbelastingen, invoerrechten en douanekosten berekend en weergegeven onder Voorschot van Invoerrechten hierboven. Indien je bestelling producten bevat die niet in aanmerking komen voor AmazonGlobal of indien je je hebt afgemeld voor AmazonGlobal, dan dien je mogelijk zelf de importbelastingen, invoerrechten en douanekosten te betalen en zijn deze kosten niet meegenomen in de berekening van de totaalprijs van de bestelling. Voor meer informatie over Amazon Global en de in aanmerking komende producten, raadpleeg dan de AmazonGlobal hulppagina.

Terug naar boven

Was deze informatie nuttig?

Hartelijk dank voor je feedback.

Selecteer wat de informatie het beste beschrijft:

Bedankt! Hoewel we niet direct kunnen reageren op je feedback, gebruiken we deze informatie om onze online-Hulp te verbeteren.