Klantenrecensie

1 september 2016
De reeks "De Donkere Toren", door velen als King's meesterwerk beschouwd, begint met dit boek. Het gaat over de achtervolging door Roland van Gilead, de laatste Scherpschutter (een soort kruising tussen een westernheld en een middeleeuwse ridder), van de Man in het Zwart. De tocht loopt langs westerndorpjes in verval, woestijnen, berglandschappen en mysterieuze bergtunnels. Veel elementen van Roland's wereld lijken op onze wereld, maar anders, vervormd, verouderd, een wereld "die verder is gegaan". Op zijn speurtocht komt hij een kleurrijke reeks van mensen en wezens van allerlei pluimage tegen, dorpsbewoners, kluizenaars, demonen, mutanten, ... en ook één jongen die op mysterieuze wijze uit onze realiteit lijkt te komen. In het boek staan ook enkele passages die inzicht geven in de jeugd van Roland, toen hij nog een leerling-Scherpschutter was op het kasteel van Gilead.
Roland is een man met één doel, één obsessie, en dat is de Donkere Toren vinden, om de wereld te redden. De Man in het Zwart is de sleutel om de Toren te vinden. En in dit boek maakt Roland een vreselijke keuze die verstrekkende gevolgen heeft voor de rest van de serie.
Ik heb dit boek vier sterren gegeven, wat het misschien onrecht aandoet. 4,5 zou een betere score zijn.
Dit eerste deel is nu eenmaal niet zo meeslepend als de komende delen, vooral omdat een deel van de hoofdrolspelers van de reeks (Eddie, Susannah, ...) simpelweg nog niet aanwezig zijn, en dat geeft dit boek toch wel een andere sfeer dan de rest van de reeks.
Desalniettemin onmisbaar voor elke liefhebber van Stephen King, en/of van kwalitatieve en originele fantasy.
0Commentaar geven Misbruik melden Permalink

Productgegevens

4,0 van 5 sterren
1 klantbeoordeling
5 sterren 0% (0%) 0%
4 sterren
100%
3 sterren 0% (0%) 0%
2 sterren 0% (0%) 0%
1 ster 0% (0%) 0%
€ 7,99