Klantenrecensie

21 december 2014
Het Rosie Project is echt een prachtig verhaal, ik heb het met een lach en een traan gelezen. Het boek geeft ons inzicht in het leven van een volwassen man met het syndroom van Asperger. De problemen waar iemand met een sociale beperking tegenaan loopt, op een grappige manier omschreven. Het verhaal is op sommige punten dan ook ontroerend, maar zeer to-the-point. We hebben allemaal onze eigen opvatting van wat ‘normaal’ is, en dit boek roept de vraag op of dàt ‘normaal’ wel bestaat. Simsion weet op een fantastische manier verschillende personages neer te zetten. Je voelt mee met de hoofdpersoon – en wordt bijna verliefd op hem. Een absolute aanrader!

Een korte samenvatting van het verhaal: Don (Donald) Tillman (39) heeft het Syndroom van Asperger. Hij is afgestudeerd op het gebied van genetica en heeft - letterlijk - een perfect leven, op één ding na: hij mist een echtgenote.
Als Don iets wil, maakt hij er een project van. Het duurt dus ook niet lang of hij begint met Het Echtgenote Project, en schakelt hierbij de hulp in van zijn beste vrienden Gene en Claudia. Een zestien pagina’s omvattende vragenlijst moet hem leiden naar zijn ware liefde. Dan zet Gene Rosie op zijn pad, al komt zij niet eens in de buurt van Don's perfecte echtgenote. Rosie zoekt haar biologische vader en Don besluit haar daar mee te helpen. Gevolg: Don en Rosie beleven samen avonturen en hebben de grootste lol, met als kers op de taart hun reis naar New York...
2 mensen vonden dit nuttig
0Commentaar geven Misbruik melden Permalink

Productgegevens

4,4 van 5 sterren
4 klantbeoordelingen
5 sterren
44%
4 sterren
56%
3 sterren 0% (0%) 0%
2 sterren 0% (0%) 0%
1 ster 0% (0%) 0%
€ 2,99